Enkel hjemmelaget eplemos uten sukker

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Hjemmelaget eplemos uten sukker er genialt når man har epler som må brukes opp asap. Og siden mange av oppskriftene på sunnere vegansk bakst inneholder eplemos, er det alltid greit å ha det tilgjengelig i kjøleskap eller fryser. Det er kjempeenkelt å lage, det som er litt tidkrevende er å skrelle eplene, men jeg gjør det til en lek ved å høre på musikk eller se på en god serie eller film mens jeg styrer med det. Denne eplemosen kan du ha i smoothies, i bakst, i havregrøten, på brødskiva eller gi det til babyen din eller til din gamle tante uten tenner. Allsidige greier!

Mitt heteste tips er å bruke det i våre deilige frokostmuffins, som vi alltid har liggende i fryseren. Barna elsker dem og vi legger ofte en frossen muffin i matboksene deres på morgenen, så er de opptint og helt ferske og gode når det er tid for lunsj. Suksess!

Enkel hjemmelaget eplemos uten sukker
Hjemmelaget eplemos uten sukker

Ingredienser til ca. 5-7 dl mos:

  • 9 store epler
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitronsaft (øker holdbarheten men gjør mosen litt surere)
  • Valgfritt: en ts kanel eller 1 ts vaniljeekstrakt/rent vaniljepulver (eller vaniljesukker)

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og del dem i småbiter. Ha eplebitene i en gryte sammen med resten av ingrediensene. Bruker du vanilje og/eller kanel, kan det tilsettes mot slutten av koketiden for å beholde mest mulig smak. Jeg lager den som regel uten vanilje og kanel siden jeg bruker mosten i bakst, og det ikke alltid passer med en spesiell smak i det jeg lager. Du kan uansett tilsette det i porsjonen din når du skal spise den.

La epleblandingen koke på middels varme i ca. 30 minutter, eller til eplene er myke og lette å mose. Du kan velge å bruke den som den er, altså grov med biter, eller gjøre som meg – kjøre den til mos i en blender, stavmikser eller food processor. Mosen kan fryses, jeg fryser den med i små porsjoner. I kjøleskapet holder den i minst en uke, kanskje to, men det tør jeg ikke si med sikkerhet.

Velbekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.