Kremete kokos- og currysuppe med grønnsaker

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Denne suppen har jeg gledet meg ihjel til å legge ut! Det er nemlig verdens enkleste, raskeste, billigste og beste suppe! Den har alt! Det tar meg maks 10 minutter å lage den fra scratch, den er sunn, god og mettende, og du kan variere den ut fra hva du har i kjøleskapet. Bruk tofu, vegansk «kylling», nudler, ris, bare grønnsaker – de grønnsakene du har, frosne eller friske, bruk rød, grønn eller gul currypaste, dropp pasten og bruk krydder i stedet, her er du sjefen og du lager den etter egen smak. Vi elsker denne suppen og spiser den flere ganger i uka!

Inspirasjonen har jeg fått av min gode venninne, Kathrine Sundvor Halleland. Nesten hver gang vi besøker hverandre står denne suppen på menyen i en eller annen variant. Hun lager fantastisk god mat ut av nesten ingenting og jeg har aldri gått sulten derfra. Her er Kathrines spesialsuppe! 

Ingredienser til 2-3 personer:

 • 1 stor hakket løk
 • 3 fedd raspet hvitløk
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • Litt vann
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 boks kokosmelk (gjerne lett, for mindre fett)
 • 1 stor ss gul, rød eller grønn currypasta (jeg bruker som regel gul)
 • 1 pose frosne grønnsaker etter ønske

Valgfritt: 

 • Et par bunter nudler, sånne som bare skal kokes i noen minutter
 • En boks kikerter eller bønner
 • Stekt tofu, tempeh, kjøtterstatning, hva du enn liker

Fremgangsmåte:

Stek løk og hvitløk lett. Ha i vann (ca. 1 dl) og buljongterning. La buljongterningen løses opp mens du rører. Ha så i tomater, kokosmelk og currypaste. Rør godt og tilsett grønnsakene. Bruker du nudler, tilsetter du disse etter fremgangsmåte på pakken (alt etter hvor lenge de skal koke/varmes opp). Suppen er klar når grønnsakene er møre (med litt tyggemotstand) og nudlene er myke. Bruker du ikke nudler, man du ha ris til suppen. Jeg lager den så ofte at jeg pleier å bare ta den plain, altså med kun grønnsaker og spise den som suppe. Kjempegodt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.