Hvit sjokolade-riskrem med bjørnebærsaus

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Hvit sjokolade-riskrem med bjørnebærsaus

Riskrem er alltid godt. Men riskrem med hvit sjokolade i? Himmel og hav! Ikke er den for søt heller, for jeg valgte å ikke tilsette sukker i grøten og brukte usøtet soyamelk. Jeg kunne nok med fordel brukt en ss sukker eller to, men mannen min mente den var søt nok, så her er det egentlig bare å smake til selve riskremen og søte den etter eget behov. Den hvite sjokoladen kjøpte jeg på Mega, de har flere sorter. Oppskriften er inspirert av Ris à la Malta i det fantastiske bladet Vego.

Tips: om du har dårlig tid eller bare ikke vil bruke masse tid på matlaging, kan du bruke Toro sin 5-minutters eller 20-minuttersgrøt. De er veganske om du bytter ut kumelken med plantemelk. Jeg anbefaler mandel eller soya, de er kremete i konsistensen og gir god smak. 

Hvit sjokolade-riskrem med bjørnebærsaus

Ingredienser til 6 personer:

  • 2 dl grøtris, feks. Geisha
  • 4 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 liter fyldig plantemelk (bruk søtet for søtere smak, jeg brukte usøtet)
  • 100-150 gram hakket hvit sjokolade, vi brukte en plate iChoc vanilla white
  • 1 pakke Gryr fløte

Bjørnebærsaus:

  • 1 pakke (300 gram ca) frosne bjørnebær
  • 3 ss melis eller sukker, etter smak
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss maizenna

Fremgangsmåte:

Kok opp vann i en gryte og ha i salt, ris og vaniljesukker. La det småkoke i ca. 10 minutter eller til vannet er nesten kokt helt inn. Hell i melken og ha i sukker om du bruker det. Rør godt, legg på lokk og la grøten småkoke i oppimot en time, rør av og til. Viktig at det ikke er for sterk varme så det brenner seg, min komfyr står på 2-3 av 9. Justerer inninellom om det koker for hardt. Det må være litt bevegelse, ellers skjer det lite.

Ta av lokket mot slutten, da tykner det fortere. Når grøten har kokt 50-60 minutter og konsistensen er som en litt løs grøt, ha i hakket eller oppknekt hvit sjokolade og rør godt til den er helt smeltet inn i grøten. Smak til med mer sukker om ønskelig, men husk at du også kan tilsette dette i riskremen.

Avkjøl grøten til den er romtemperert eller helst helt kald. Så visper du Gryr-fløten (3 dl) og blander inn i grøten. Smak på den om du synes den trenger mer vanilje eller søtning. Bruker du 150 gram sjokolade er den sikkert søt nok.

Lag sausen: 

Ha bærene i en gryte og sett på lav varme helt til de er opptint og varme. Ha i resten av ingrediensene og småkok til sausen har tyknet litt, det tar noen minutter. La den avkjøles og server den til riskremen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.