Koreansk Tteokbokki

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Koreansk Tteokbokki er lett å skrive, vanskelig å uttale (synes jeg, ikke barna).

Barna her i  huset er ekstremt opptatt av K-pop og alt som har med Korea å gjøre. De elsker maten, musikken og kulturen. Ikke vet jeg hvorfor de er så gira på det, men jeg må jo si meg enig i at mye av maten er skikkelig digg. Vi har litt ulik smak da. Spør man barna hva den ALLER beste koreanske matretten de vet er, svarer de i kor: TTEOKBOKKI! Jeg er ikke like gira på det, men sausen er jo god da. Min favoritt er forøvrig Dubu-Jorim, jeg kunne levd på det og jeg lager det så ofte jeg absolutt bare kan!

Her er vår versjon av Tteokbokki, som barna helst vil ha servert flere ganger i uka. Vi pleier å ha nudler, koreansk agurksalat, marinerte HK-biter (eller min favoritt, Dubu-Jorim) og selvfølgelig KIMCHI til.

Riskakene kjøpes ferdig i asiatisk butikk, jeg tror aldri jeg har sett oppskrifter der selve riskakene lages fra bunnen av, men det må man jo bare gå igang med om man absolutt vil. Krydderpastaen og chilipulveret kjøper du samme sted, og du har det lenge så det er drøyt i bruk. Her i huset er vi avhengig av Gochugaru og bruker det til alt man ellers ville brukt chilipepper til!

Koreansk Tteokbokki
Koreansk Tteokbokki

Ingredienser til 3-4 personer:

 • 1 pakke Tteokbokki-riskaker, ca. 4-500 gram
 • 2,5 dl vann
 • 3 ss soyasaus, gjerne en mørk type
 • 2 ss lønnesirup eller sukker
 • 1 ts salt
 • 1 ss revet fersk ingefær eller ingefærpulver (kan sløyfes, dette har vi kunstnerisk tilsatt etter egen smak)
 • 1 ss Gochujang (koreansk chilipasta)
 • 1 ss Gochugaru (koreansk chilipulver/flakes)
 • 1 ts sesamolje
 • 2-3 stenger vårløk, hakket, til servering
 • sesamfrø til servering

Fremgangsmåte:

Ha vann, soyasaus, søtning, salt, infegær, chilipaste, chilipulver og sesamolje i en gryte og kok opp. Når det koker, skru ned varmen til medium og ha oppi riskakene. Rør godt og la det småputre i ca. 15-20 minutter, til væsken er halvert og sirupsaktig. Skru ned varmen om det koker for mye, riskakene skal ikke gå i oppløsning, men det er normalt at de blir litt løse. De stivner endel igjen når gryten avkjøles litt. Rester må varmes opp, da kakene ofte er veldig stive når de er kalde.

Server varmt med nudler eller ris, Kimchi, koreansk agurksalat (nam!) og annet tilbehør du har lyst på. Vi er glade i koreansk «buffet» der vi setter masse små skåler med forskjellig tilbehør rundt på bordet!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.