Raw Bountykake med sjokoladeglasur

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Raw Bountykake med sjokoladeglasur

Denne kaken er bare så digg! Hvem digger ikke kombinasjonen kokos og sjokolade? I tillegg til å være supergod, er denne kaken helt uten hvitt sukker eller mel, og den skal heller ikke stekes. Sjokoladeglasuren er riktignok ikke raw, men om du vil ha en helt raw kake, kan du bruke glasuren til denne kaken, eller for eksempel kjøpe en raw-sjokolade på helsekostbutikk og smelte denne. Jeg er ikke så voldsomt glad i raw sjokolader, så skulle jeg brukt en annen glasur, ville jeg nok valgt den jeg linker til her. Den er veldig god.

Raw Bountykake med sjokoladeglasur

Ingredienser til en liten langpanne, ca. 30 x 40 cm:

Bunn:

 • 2,5 dl valgfrie nøtter, jeg brukte mandler (valnøtter er veldig godt, eller en mix)
 • 4 ss kokosolje, helst smaksnøytral
 • 1 ss lønnesirup
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • Evt saftige dadler om du vil ha en litt mer «seig» og søt bunn

Kokosfyll:

 • 1 boks kokosmelk (jeg bruker som regel Änglamark)
 • 250 gram kokosmasse
 • 4 ss kokosolje (bidrar til å holde kaken sammen når den står kaldt)
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • 2 ss lønnesirup eller annen søtning (smak til)
 • 1/2 ts salt

Topplag:

 • 150 gram Coop mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Ha nøttene i food processoren og kjør til grove smuler. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en lett klebrig masse. Tilsett litt mer sirup om den er for tørr og smulete, eller ha i dadler for ekstra klebrig og søt nøttebunn (min favoritt, det gjør jeg neste gang). Ha i så fall i litt og litt mens maskinen kjører, til du kan rulle en kule med hendene uten at den smuldrer.

Press massen ut i en form kledd med plastfolie eller bakepapir (så den ikke henger fast når du skal ta den ut). Sett kaldt mens du lager fyllet:

Vask food processoren og ha kokosmelken og resten av ingrediensene i den. Kjør til en kremete masse. Er det for tynt, ha i litt mer kokos. Er det for tykt, ha i mer kokosmelk. Men den skal være litt rennene (ikke vannete) slik at kaken blir saftig, blir massen for tørr vil den smuldre opp ved servering og smake tørr kokos. Smak til med mer lønnesirup elle vanilje. Ha i sjokoladebiter om du vil ha litt ekstra luksus.

Hell kokosfyllet utover nøttebunnen og sett i fryseren mens du smelter sjokoladen. Når sjokoladen er helt smeltet (jeg bruker vannbad) brer du den utover kaken og vender litt på formen slik at den kommer til overalt og dekker kokosfyllet ordentlig.

Strø litt kokosmasse, hakkede nøtter eller annen ønsket pynt utover kaken før du setter den i kjøleskap eller fryser noen timer og deler den så opp i pene firkanter med en varm kniv. Jeg foretrekker at den står i kjøleskapet, men skal du ikke servere den på en stund, eller har rester, kan du oppbevare dem lenge i fryseren. Husk bare å la kakestykkene tine i minst 30 minutter før servering, ellers er de knallharde.

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.