5 mettende og fargerike smoothies

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

5 mettende og fargerike smoothies

Dikk regnbuen! Ved å drikke en stor smoothie hver dag, får du i deg en  haug med nyttige næringsstoffer på en mye enklere måte enn om du skulle spise frukten eller grønnsakene hele. Vi anbefaler selvsagt at du gjør begge deler, men smoothie er en av de beste og mest smakfulle måtene vi vet om, når det gjelder å få i seg mye sunt på kort tid.

Smoothies er en perfekt måte å bruke opp det du har liggende av frukt og grønnsaker! Du kan ha oppi det du liker men også det du vanligvis ikke liker så godt. Snik inn brokkoli og spinat i barnas smoothie, de kommer ikke til å merke det overhodet så lenge du har i nok søt frukt som banan og gjerne ananas eller jordbær eller annen søt, deilig frukt som de liker.

En smoothie trenger ikke å være fruktig heller! Du kan lage sjokoladesmoothie eller vaniljesmoothie, eller hva med en kaffesmoothie? Kanskje det begynner å nærme seg milkshake da, ikke vet jeg, men det jeg vet er at en smoothie kan varieres i det uendelige og at man kan få i seg ganske mye bra næring samtidig som koser seg med noe godt. Og det kan vel kalles win-win? 🙂

5 mettende og fargerike smoothies

1: Først ut er en av mine favorittsmoothier, nemlig denne deilige mangosmoothien med gulrot. Frisk og litt syrlig, og full av betakaroten! Bruk frossen mango for ekstra kremete og iskald smoothie.

 

2: Her presenterer vi en litt annerledes smoothie enn det de fleste er vant med, men den er aldeles snadder! Rødbeter er en råvare nordmenn burde spise mer av, den er ekstremt helsebringende og det er grenser for hvor mange glass syltede rødbeter eller hvor mange rødbeteburgere man kan spise i uka. Så hvorfor ikke gjøre det lettvint å ha dem oppi smoothien? Nam! Rødbetesmoothie med ingefær:

3: Dette er favoritten min over alle! Nummer 1! Dette er ananassmoothie med spinat. Eller mer nøyaktig: 1 banan (gjerne frossen), 1/2 pose frossen ananas, et par digre never frisk spinat, en ss chiafrø og vann til passe konsistens. Ha gjerne i et grønt eple i biter også. Denne er bare så frisk og deilig at det er den jeg alltid lager når jeg får lyst på en skikkelig DIGG smoothie.

4: En frisk og god smoothie som blir ofte laget her i huset. Her har vi brukt 1 banan, 1/2 fersk liiiten rødbete, 1 rødt eple, en neve frosne jordbær og isvann. Sleng gjerne oppi litt nøtter eller chiafrø, evt havregryn for enda mer mettende smoothie.

5: Femte og siste smoothie er en såkalt smoothie-bowl, altså en tykkere smoothie man har i en skål og spiser med skje. Litt sånn blanding mellom is og smoothie, og superfantastisk godt! Denne bowlen er ikke fra vår blogg, men fra en helt annen, nemlig Linda Stuhaug. Vi synes denne smoothiebowlen er så god at vi rett og slett bruker hennes oppskrift her, men vi bytter selvsagt ut vanlig yoghurt med Alpro Go On (vanilla eller plain). Den er tykk og god, som gresk yoghurt, og passer fint i denne bowlen.

Et liiite bonustips til slutt: 

Visste du at du kan fryse smoothie til ispinner? Såklart du visste det, men har du prøvd det? Perfekt måte å få brukt opp rester fra smoothie på, og i hvert fall en perfekt måte å få barna til å spise sunnere! For i smoothies kan du jo gjemme alt fra brokkoli til rødbeter uten at de merker det! Server dem smoothieis med gjemte grønnsaker og la dem spise seg sunne og friske. 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.