Ovnsbakt kikert-omelett med grønnsaker

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Ovnsbakt kikert-omelett med grønnsaker

I flere år nå har jeg vært superfan av kikertomelett, og spiser det flere ganger i uka. Nå for tiden har jeg så dilla at jeg spiser det så og si hver eneste dag, spesielt etter at jeg fant ut at jeg kan lage dem uten tilsatt fett! Jeg og min mann prøver å unngå prosesserte oljer og steker helst i vann, og da jeg måtte bruke endel olje for å ikke få kikertomelettene til å henge fast i panna, ble det til at jeg spiste dem med litt «bismak», selv om de i utgangspunktet er sunne.

Men en dag kom jeg på at jeg kan jo bare smelle røra rett i en ildfast form og steke den i ovnen? Hvorfor skulle ikke det funke, liksom? Som tenkt – så gjort, og ovns-omeletten var født! Nå lager jeg flere dagers forbruk av kikertomelett på én gang uten å måtte stå over komfyren og steke og steke, OG uten å tilsette olje!

Dersom du vil ha skikkelig luksusomelett, ha i små terninger av vegansk ost (Go Vegan i blokk) eller revet ost i røra før steking. Ostebitene lager små deilige «lommer» av smeltet ost og gir kjempegod konsistens. For meg er det ikke hverdagsmat med vegansk ost så jeg lager det når jeg vil ha noe ekstra i ferier, helger og lignende. De er like gode uten. 🙂

Ingredienser til en ildfast form 20 x 30 cm:

 • 5 dl kikertmel (internasjonale butikker, helsekost, går også under navnet Gram)
 • 5 dl vann
 • 0,5 dl næringsgjær
 • 2 ts Kala Namak (svart salt som smaker HELT som egg, uten dette får du ikke eggesmak men retten blir god fordet)
 • 2 ts løkpulver
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 1/2 – 1 ts nykvernet pepper
 • Valgfrie grønnsaker etter ønske (jeg bruker hakket paprika, løk/rødløk, hermetiske kikerter eller bønner, maiskorn, frisk chilipepper eller jalapeno, skivet sopp og gjerne rester av kokte poteter om jeg har det. Revet eller ternet ost er veldig godt oppi røra, det samme med feks. veganske pølsebiter, facon eller annen kjøtterstatning – og hiv gjerne også oppi masse frisk klippet gressløk, persille eller andre gode urter, her er det faktisk bare å ta det man har og liker.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle en ildfast form (20 x 30 cm) med bakepapir. Bland sammen kikertmel og vann med visp, visp kraftig så det ikke er klumper igjen.

Pisk inn næringsgjær og krydder.

Rør forsiktig inn resten av ingrediensene (grønnsaker, ost, urter, etc) og hell hele røra i formen. Stek midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Ta formen ut og la omeletten avkjøle seg i formen. Fjern så bakepapiret og skjær omeletten i firkanter og legg på serveringsfat eller i en boks med lokk og sett i kjøleskapet til senere.

Denne kan spises både varm og kald, er perfekt i matpakken, fast og fin i formen, utrolig næringsrik (masse proteiner, nesten ikke fett!) og smaker fantastisk! Server den på brød/toast, eller alene sammen med en salat, eller som en middagsrett. Eller spis den rett i hånda, kald eller varm. Jeg liker å dynke den i Sriracha og bare hogge inn! Får aldri nok av disse. 🙂

5 Comments

 1. Hei!

  Kan du spesifisere hvilket mel du bruker? Kikertmel fra helsekost eller besan flour fra asiatisk butikk? Det er ikke helt det samme:
  https://www.veganricha.com/2019/08/difference-between-besan-and-chickpea-flour.html

  Veldig kjekk oppskrift som jeg gleder meg til å prøve 🙂

 2. Tusen takk for svar 🙂 Da kan jeg kjøpe på IMS i Stavanger 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.