Snickersbiter med salt karamell

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Snickersbiter med salt karamell

Enda en Snickers-inspirert oppskrift på bloggen. Begynner å bli endel nå, men jeg håper våre lesere har samme tanke som oss; nemlig at det aldri kan bli for mange Snickers-oppskrifter! Hvis dere synes det, bla videre!

Her har vi laget en versjon med salt karamell av hjemmelaget mandelsmør og lønnesirup. I bunn har vi en nydelig søt nøttebunn basert på cashewnøtter, litt vanilje, salt og dadler. Det hele dekkes med mørk vegansk kokesjokolade fra Coop og pyntes med en mandel. What’s not to like? Disse holder seg både i fryser og kjøleskap, men skal de spises innen et par uker vil jeg anbefale å ha dem i kjøleskapet for da har de perfekt konsistens! Ha dem i en boks med lokk og kos deg når du får lyst på en litt sunnere snack uten masse tilsatt hvitt sukker. Perfekt godteri!

Ingredienser til ca. 20 stk, avhengig av størrelse:

Bunn:

  • 150 gram saftige dadler
  • 150 gram valgfrie rå nøtter (mandler er godt, jeg brukte rå cashewnøtter her)
  • Klype salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller noen dråper vaniljeessens (eller vaniljesukker)

Salt karamellfyll:

  • 8 gode ss mykt mandelsmør (hjemmelaget eller fedigkjøpt, pass på at det er ganske mykt, du kan også bruke peanøttsmør men det har jeg ikke testet selv)
  • 3-4 ss lønnesirup (etter smak og konsistens, fyllet skal være ganske mykt og kremete)
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller noen dråper essens (eller vaniljesukker)
  • 1/2 ts maldonsalt (eller mer etter smak)
  • hakkede peanøtter
  • vegansk mørk sjokolade til trekking, jeg brukte 300 gram Coop mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Bunn: kjør alle ingrediensene i en food processor til en lett fuktig masse. Tilsett et par ekstra dadler om massen er for tørr og smuldrete. Press massen ut i en liten form (ca 20 x 12, men størrelsen er ikke så viktig siden massen ikke er flytende og kan formes slik du vi ha den). Jeg synes dette er enklest å gjøre med fuktede hender. Husk å kle formen med plast eller bakepapir så du bare kan løfte ut «kaken» når den er ferdig. Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.

Fyll: sammen mandelsmør, lønnesirup, vanilje og salt i en bolle. Smak til med mer vanilje, sirup eller salt etter smak. Når du er fornøyd med smaken, bre massen utover nøttebunnen. Sett fyllet kaldt om det er for flytende, det skal ikke renne utover kaken men holde formen. Er fyllet for seigt, bruk fuktede hender til å smøre det utover. Dryss over så mye hakkede eller halve/hele peanøtter du vil ha og press de litt nedi kaken. Sett tilbake i fryseren og la den stå der i en times tid eller lenger, til den er frossen men fremdeles kan skjæres i.

Løft kaken ut av formen og ta av plasten eller bakepapiret. Skjær den i små konfektbiter (eller barer om du heller vil ha den ordentlige Snickersbar-følelsen) og sett på et bakepapir- eller plastkledd fat som tåler frysing. Sett bitene i fryseren igjen mens du lager sjokoladetrekket. Du vil at bitene skal være frosne når de dyppes, da holder de ikke bare formen bedre men sjokoladen stivner nesten umiddelbart etter dypping OG sjokoladelaget blir tykkere, enn om bitene er kjøleskapskalde eller romtempererte.

 

Smelt sjokoladen i vannbad. Når den er helt smeltet, dypper du bitene nedi en og en. La de dryppe av litt før du setter dem tilbake på det plast- eller bakepapirkledde fatet og pynt evt med en peanøtt, hakkede nøtter eller annen pynt. Sett bitene i kjøleskapet (ikke fryseren) og ha dem i en boks når de er helt stivnet.

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.