Almond Joy Cookies

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Almond Joy Cookies

Jeg elsker kokos! I alle former. Kokos hever enhver rett og passer like bra i middagsretter som i dessert. Kanskje ikke i alt, men jeg vil nesten påstå at det passer i det aller meste. Jeg lager risgrøt på kokosmelk og jeg elsker supper og gryter basert på kokosmelk. Det er også digg å koke ris i kokosmelk, og kokos-roti til indisk mat er guddommelig!

Jeg er faktisk ingen stor tilhenger av cookies. Det vil si, jeg liker en kjeks i ny og ne som alle andre, men jeg har aldri vært noen utpreget cookie-fan. Men har du kokos i, da blir jeg svak med en gang. Disse er så gode at jeg kan spise en hel liten boks av dem, og det at de i tillegg til den deilige kokosen inneholder mandler (som jeg også er veldig gal etter) og sjokolade (som jeg ofte kan styre meg for men som passer godt i disse) gjør dem bare enda bedre. Det eneste som etter min smak kan toppe disse, er vel om man har flak av ristet kokos (helsekostbutikk, Normal, TGR) i røra eller på toppen, og kanskje bytter ut sjokoladen med rosiner! Men det velger du helt selv.

Cookiesene er inspirert av den amerikanske sjokoladen ALMOND JOY som er amerikanernes svar på Bounty, men som inneholder hele mandler i tillegg til kokosfyllet. Nam!

Almond Joy Cookies

Ingredienser til ca 30 cookies:

 • 120 gram vegansk smør, mykt
 • 120 gram myk kokosolje
 • 2,5 dl sukker, gjerne brunt eller kokossukker
 • 1 ss malt linfrø (eller 2 ss aquafaba)
 • 5 dl hvetemel
 • 1 dl kokosmasse
 • 1 ss maizenna
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 100 gram hakket vegansk sjokolade (jeg bruker Coop sin mørke kokesjokolade)
 • 100 gram grovhakkede mandler, med eller uten skall (jeg foretrekker med, pga det rustikke utseendet, i tillegg er det mindre arbeid)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

Pisk sammen smør, kokosolje, sukker og linfrø eller aquafaba med en elvisp i et par minutter, til det er kremete. Ha i hvetemel, kokosmasse, maizenna, salt, bakepulver og natron og bland det godt sammen, gjerne for hånd. Røren skal være ganske fast men ikke tørr, da kan du ha i litt vann for å gjøre den litt mer fuktig.

Bland inn hakket sjokolade og mandler til slutt og lag golfball-store kuler (eller mindre om du vil) av røren. Sett kulene på stekebrettet og press dem ørlite ned med fingrene eller en skje/gaffel. De kommer til å holde formen under steking, så what you see, is what you get.

Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er lysebrune i kantene. Ta dem ut og la dem avkjøles helt på brettet, da de fort kan gå i stykker når de er varme.

Server med en god kopp kaffe, te eller kakao og kos deg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.