Rød thaicurry med tofu

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Rød thaicurry med tofu

Jeg ELSKER thaicurry! Vi lever nesten på det når ungene ikke er hos oss, det er rett og slett bare noe av det aller beste vi vet! Det er lett å lage, og man kan varierer mellom de forskjellige currypastaene og bruke de grønnsakene man har, man kan bruke tempeh, tofu eller veganske kjøtterstatninger, eller kikerter, og man kan servere dem med nudler, ris eller bare som en suppe. Årh, det er bare så godt!

Her er oppskriften på den jeg lager aller, aller mest. Det er en veldig kjapp og enkel variant som jeg aldri blir lei av. Varier gjerne mellom rød, gul og grønn currypaste om du vil. Jeg liker best den røde her, men det hender at jeg bruker en av de andre for litt variasjon. Tofu er min favoritt når det kommer til curry, men bruk det du selv liker og har tilgjengelig. Det hender at jeg bruker kun grønnsaker og. Det kjekke med denne gryten er at den ikke tar lenger tid å lage enn det risen trenger på å koke ferdig. Har du ferdigkokt ris på forhånd eller serverer nudler til i stedet, tar det enda kortere tid!

Rød thaicurry med tofu

Ingredienser til 4 personer:

 • 1 stor løk i skiver
 • 2 hvitløksfedd, most eller finhakket
 • 3 ss olje til steking
 • 4-500 gram fast tofu i terninger (eller annen proteinkilde etter ønske)
 • 2 bokser kokosmelk
 • 1-2 dl vann
 • 2-3 ss rød currypaste (jeg bruker den fra D-Aroy)
 • 1 terning grønnsaksbuljong, eller 1-2 ts salt
 • 1 ss kokossukker (eller vanlig sukker, men kokossukker er et must i slike retter synes jeg)
 • 1 ss sitron- eller limesaft
 • 3 gode never knuste/hakkede thai sweet basil-blader (jeg bruker tørkede, fra IMS)
 • Valgfrie grønnsaker (feks. skivet sopp, paprika, sukkererter, små brokkolibuketter og squash)
 • Jasminris til servering

Fremgangsmåte:

Kok risen.

Varm opp oljen i en gryte og stek løk og hvitløk til det er mykt. Ha i currypaste og la den frese litt i den varme oljen. Hell i kokosmelk og tilsett resten av ingrediensene unntatt tofuen. La gryten småkoke i 5 minutter.

Imens steker du tofuterningene gyldne med litt soyasaus. Jeg bruker airfryeren til dette, og det er så utrolig praktisk! Jeg har terningene i en bolle sammen med en ss soyasaus og rister litt så alle blir dekket. Så har jeg dem i airfryeren, stiller inn på 200 grader og 8-9 minutter og lar den gjøre greia si helt alene. PING PING PING sier det når den er ferdig, og da er det bare å ta ut de deilige, luft-friterte spiseklare terningene og legge dem rett i gryta eller servere dem ved siden av.

Smak på curryen om det trengs mer sødme, salt eller syrlighet, og når du er fornøyd, har du oppi tofuen og lar alt bli varmt.

Server med ris, hakket frisk koriander og god drikke.

Rød thaicurry med tofu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.