Snickers Marengskake med Ritz-bunn

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Snickers Marengskake med Ritz-bunn

Dette er min nye favoritt! Jeg vet jeg sier det ofte, men jeg kan ikke understreke godt nok hvor god denne kaken er, og hvor KUL den er! Hallo, vegansk marengs! Bare DET er helt magisk. Ingen sak å lage nøttebunner eller marengsbunner lenger etter at man oppdaget aquafaba. Egg er herved blitt en helt overflødig matvare, og godt er det!

Denne kaken er vel kjent for de fleste i sin animalske form. Marengsbunn med knuste Ritz-kjeks og peanøtter, et lag med sjokoladekrem og til slutt pisket krem på toppen, drysset med hakkede peanøtter og sjokolade. What’s not to like? Resultatet er en fantastisk kake som absolutt alle liker. Og den er så lett å lage vegansk at det nesten ikke er moro, engang.

Dette er festkaken du vil ta med i ethvert selskap for å imponere og glede gjestene (og deg selv).

 

Snickers Marengskake med Ritz-bunn

Ingredienser til en rund kake, ca. 22 cm i diameter:

Marengsbunn med Ritz:

 • 1 dl kikertlake/aquafaba
 • 2,5 dl sukker
 • 100 gram Ritz-kjeks eller annen salt kjeks
 • 150 gram salte peanøtter
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

Fyll: 

 • 50 gram vegansk smør
 • 150 gram vegansk kokesjokolade, feks. Coop mørk
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss lønnesirup
 • 2 dl Gryrfløte eller annen vegansk piskefløte
 • 2 ts vaniljesukker
 • 50 gram hakket vegansk kokesjokolade
 • 50 gram hakkede salte peanøtter

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle en kakeform med bakepapir i bunnen.

Ha aquafabaen i en ren bakebolle og pisk med elvisp i noen minutter, til det begynner å bli som myk krem. Ha i sukkeret litt og litt mens du pisker, til du har en slags blank marengskrem.

Knus kjeksen og peanøttene grovt og vend forsiktig inn i marengskremen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bre røren utover i kakeformen og glatt til toppen med en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter. Ta den ut og la den avkjøles helt i formen.

Fyllet:

Smelt smøret i en liten gryte. Når det er smeltet skrur du av varmen helt og har oppi sjokoladen. Dersom du river eller hakker den først, smelter den lettere og fortere. La den smelte helt før du rører forsiktig til en jevn sjokoladerøre. Tilsett vaniljesukker og lønnesirup og rør godt.

Hell sjokoladekremen over marengsbunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet i ca. en time, til den er kald og sjokoladen har stivnet helt. Ta kaken ut av formen og sett på et fat.

Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukkeret. Bre kremen utover sjokoladefyllet og pynt med hakkede peanøtter og sjokolade. Sjokolade- eller karamellsaus er også godt å ringle over!

Server med en god kopp kaffe og nyt!

 

7 Comments

 1. Benedikte

  Denne ser helt fantastisk ut. Er det nok med én kartong kikerter for å få 1 dl lake? Noen kikerter kommer også i mindre pakning enn andre, spiller det noen rolle?

  • Hei Benedicte.

   Takk for skryt 🙂 Det holder med en kartong ja, jeg skal lage nokrell i tomat nå så jeg måtte åpne en boks kikerter og sjekket da like så godt mengden aquafaba. Det er en ordinær boks på 400 g fra Coop, fikk 1,5 dl lake utav den så en standardboks holder i hvert fall. 🙂 En litt mindre boks får du gjerne 1 dl utav, perfekt. Enda mindre enn det tror jeg ikke de selger så du er safe. Men skulle det bli 0,8 dl etc, så spiller det ingen rolle. Lykke til!

   Hilsen Cathrine

 2. Kan den lages dagen i forveien?

  • Hei Mina

   Beklager sent svar, det har vært problemer med kommentarene på bloggen så vi har måttet oppdatere og gjøre endringer. Nå fungerer det, men jeg håper ikke svaret mitt kommer altfor sent. I så fall får det bli til neste gang. 🙂 Ja, den kan lages dagen i forveien MEN noen ganger kan marengsen bli litt myk når den står en dag eller mer. Sist jeg laget den ble den ørlite myk dagen etter, men jeg syntes den var like god fordet. Gangen før var den samme konsistens som første dag så jeg vet ikke hvorfor det skjer av og til og av og til ikke. Men jeg hadde gjester da jeg laget den dagen før (de spiste altså kaken på dag 2) og alle elsket den. 🙂

   Hilsen Cathrine

 3. Hei! Har laget denne kaken et par ganger nå, og den er supergod! Men er det meningen at bunnen skal falle sammen så mye etter steking, eller gjør jeg noe galt?

  • Hei Eli

   Den faller litt sammen ja, men jeg tror det er litt pø om pø hvor mye. Marengs faller veldig fort sammen, det skal lite til, så ene gangen jeg lagde den falt den ganske mye sammen mens neste gang beholdt den formen så og si helt. Har fått de samme tilbakemeldingene av andre, som også sier at eggemarengsbunnene deres har samme resultat, så det handler nok om at marengsbunner er skjøre. Jeg tror bare man må være veldig forsiktig, ikke åpne ovnsdøren når den stekes (der feiler jeg ofte, for jeg glemmer alltid å ta tiden og må sjekke, haha) og la den avkjøles helt før man håndterer den. Viktigste er heldigvis smaken da. 🙂

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.