Sylta grønnsaker i en fei

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Sylta grønnsaker i en fei

Dette er min nye besettelse. Jeg har alltid elsket syltet mat, og spiser gjerne hele suragurker som godteri. Men i det siste har jeg fått ekstremt dilla på hurtigsyltede grønnsaker. Det ER så godt, og du lager det på fem minutter!

Her får du brukt opp eventuelle slappe grønnsaker som måtte ligge bakerst i kjøleskapet, og du velger selv hvilke grønnsaker du vil ha oppi. Alt er godt. Denne gang brukte jeg blomkål (nam!), gulrøtter, frisk jalapeno, grønn paprika og rødløk. Neper er også godt oppi, og mange bruker også hele hvitløksfedd, chili eller agurker. Bruk det du har og liker. Denne blandingen er i hvert fall supergod, og neste gang tar jeg hvitløk i også.

Vanligvis bruker man hvitt sukker til sylting. Jeg bruker sjelden hvitt sukker så jeg har her brukt kokossukker for å få den litt sunnere (og bedre) og det funker perfekt!

 

Ingredienser til et stort Norgesglass:

 • 1/2 blomkålhode, eller kanskje et helt om det er veldig lite
 • 3 store gulrøtter
 • 1/2 – 1 rødløk (eller gul løk om du vil)
 • 1 frisk jalapeno (eller chilipepper)
 • 1 paprika, farge velger du selv
 • Evt. feddene fra en hel hvitløk, skrelt

Lake: 

 • 3 dl vann
 • 2 dl eplecidereddik
 • 1 dl kokossukker
 • 2 ts korianderfrø (kan sløyfes)
 • 1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Skrell og skjær gulrøttene i tynne staver, rødløken i tynne ringer, paprikaen i strimler, blomkålen i små buketter og jalapenoen i ringer eller små biter. Bland alt godt sammen og legg på et Norgesglass.

Kok opp alt til laken i en liten gryte. Når det koker, skrur du av og heller laken over grønnsakene i glasset. Vent med å ta på lokket til laken er blitt romtemperert, så tar du på lokket, vender litt på glasset og setter det inn i kjøleskapet.

Nå er de syltede grønnsakene klare til bruk, men de er aller best etter noen timer, eller dagen etter. Spis dem som middagstilbehør, i sandwicher, wraps, salater og ja, alt du mener det passer til. Syltede grønnsaker er perfekt til Bahn Mi, en av mine nye favoritter.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.