Raw nøttekuler med smak av salt lakris

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Raw nøttekuler med smak av salt lakris

Jeg har aldri vært noen søtmoms. Elsker å bake kaker, elsker å bake boller, elsker å lage desserter av sjokolade. Men det er ikke jeg som spiser det opp, det er mann og barn! Selv heller jeg mer mot det salte, og du finner meg gjerne i sofaen knaskende på popcorn på lørdagskvelden. Eller lakris! En av mine absolutte favoritter er lakris, spesielt salt lakris. Jeg får ikke nok!

Jeg vil allikevel gjerne unngå å få i meg for mye sukker og andre usunne ingredienser. Derfor har jeg laget mine egne lakriskuler i sunnere versjon!

Raw-kuler har jeg laget i forskjellige versjoner i mange år, også lakris. Men jeg har aldri helt fått til noen med superhøy wow-faktor. Før nå! Disse smaker lakris, de smaker salt og litt søtt, de gir masse sunn energi og de er supergode!

Sløyf saltet om du vil ha søte lakriskuler. Sjekk ut raw-kategorien på bloggen for tips til flere sunne godsaker.

Raw nøttekuler med smak av salt lakris
Raw nøttekuler med smak av salt lakris

 

Ingredienser til ca. 10-15 kuler, avhengig av størrelse:

  • 2 dl rå cashewnøtter
  • 3 ss kokossukker (gir en karamellaktig smak)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt. malt vaniljepulver eller essens)
  • 1 ts havsalt, eller etter smak
  • 20 saftige dadler (jeg bruker de fra frukt- og grønnsaksdisken i vanlige matbutikker)
  • 3-4 ss lakrispulver (jeg kjøper poser på Søstrene Grene, tror Normal også har, eventuelt helsekostbutikk)
  • Eventuelt litt ekstra lakrispulver til å rulle kulene i, du kan også bruke kokosmasse eller hakkede nøtter

Fremgangsmåte:

Ha nøttene i en foodprocessor og kjør noen sekunder, til de er finhakket. Ha så i dadlene og resten av ingrediensene (husk å ta ut steinen av dadlene!) og kjør til en myk masse som kan formes til en smidig kule som verken smuler eller klisser mye (litt kan den klisse). Jeg synes det er enklest å forme kuler med fuktede hender, så jeg har litt vann stående i en skål og dypper hendene i det mellom hver eller annenhver kule. Husk å smake til massen med med salt, kokossukker eller vanilje eller lignende før du ruller kuler. Smakspreferansene våre er jo kanskje forskjellige.

Rull kulene i lakrispulver eller annet strø, eller bare ha dem som de er, legg dem på en tallerken dekket med plastfolie eller bakepapir og sett tallerkenen i fryseren til kulene er iskalde. De fryser ikke gjennom, så de kan oppbevares i fryseren og allikevel være myke og spiseklare.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.