Deilig Delfiakake uten egg og melk

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Deilig Delfiakake uten egg og melk

Delfiakake hører julen til. Den er søt, kvalmende, mektig og fløyelsmyk. Folk har blandede meninger om den, men her i huset settes den veldig pris på. Den pyntes vel originalt med marsipan, kjeks og uveganske seigmenn eller sånne gelétopper, men fordelen med å være veganer i disse tider er at så og si ALT finnes i veganske utgaver. Marsipan er allerede (stort sett) vegansk, Per kjeks er vegansk, og det finnes veganske gelégodterier fra blant annet änglamark.  I år, derimot har vi funnet veganske ordentlige gelétopper med sukker på, som er veganske!! De fant vi på RUSTA, så i år blir det Delfiakake på ekte gammeldags vis.

Deilig Delfiakake uten egg og melk
Deilig Delfiakake uten egg og melk
Deilig Delfiakake uten egg og melk
Deilig Delfiakake uten egg og melk

Ingredienser til en kake i ca. 1 liters brødform (eller mindre form og større kake):

  • 300 gram mørk vegansk sjokolade, for eksempel Coop mørk kokesjokolade
  • 1 pakke Delfiafett (250 gram)
  • Valgfritt men godt: 4 ss sterk utblandet kaffe
  • 3 ss lønnesirup eller vanlig sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • Valgfri kjeks og pynt (feks Per kjeks, Skittles, veganske gelégodterier og smågodt, marsipan i skiver, nøtter, rosiner etc)

Fremgangsmåte:

Kle en passelig brødform med bakepapir eller plastfolie.

Smelt delfiafettet i en gryte og ha i sjokoladen i biter. La den smelte forsiktig på laveste varme, rør av og til. Ha i kaffe og sirup, samt vaniljesukker. La gryta stå på laveste varmetrinn for å holde den flytende mens du lager kakelagene.

Hell 1/3 av røren i formen og la det stivne i kjøleskapet, det tar bare 5-10 minutter. Ta kaken ut og legg på kjeks og evt. marsipan og godteri. Noen foretrekker å kun ha kjeks mellom lagene og pynte med godterier på toppen, mens andre vil ha hele pakken i alle lagene, det bestemmer du selv. Hell over halvparten av det som er igjen i gryta og sett kaken i kjøleskapet igjen, til det siste, øverste laget er hardt.

Ta kaken ut, legg på kjeks osv, og hell over den resterende sjokoladen. Det kan lønne seg å kun ha kjeks på det siste laget, for å få flatere kaketopp men sånn egentlig så tenker jeg «hvem bryr seg så lenge det smaker godt»?

La alt stivne i kjøleskapet og pynt så med det du ønsker av godteri. Skjær den avkjølte, stivnede kaken i skiver og server. Dette er mektige saker, som dere sikkert vet, så et lite stykke holder ofte lenge. For de fleste, i hvert fall. Det er ingen skam å spise mer. 🙂

Flere juleoppskrifter? Sjekk vårt julearkiv her. 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.