Delfiakaker i porsjonsformer

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Delfiakaker i porsjonsformer

Nå som Per-kjeksen er forsvunnet fra markedet, må man tenke nytt. Joda, man kan bruke Kornmo og lignende firkantede kjeks, men allikevel … Per ER liksom Delfiakake. Men av og til er ikke dårlige nyheter bare dårlige. Når man tvinges til å tenke nytt, skjer det av og til at det nye ender opp med å bli bedre! Og det synes jeg det blir her, altså. For hva er vel lekrere enn små runde Delfiakaker? Ikke bare er de pene å se på, de egner seg jo perfekt som vertinne- eller julegaver også! Bare husk å ikke beregne én kake til hver person, for dette er skikkelig mektige saker.

Delfiakaker i porsjonsformer
Delfiakaker i porsjonsformer

Ingredienser til 6 porsjonskaker:

  • 300 gram vegansk sjokolade, feks. Coop mørk kokesjokolade
  • 250 gram (1 pakke) Delfiafett
  • 3-4 ss sterk, utblandet kaffe (kan sløyfes men gir ekstra god smak)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2-3 ss lønnesirup, om man vil ha det søtere
  • Pynt (Mariekjeks, marsipan, veganske gelétopper, nøtter etc)

Fremgangsmåte:

Smelt delfiafettet i en gryte og ha i sjokoladen i biter. Ha gryten på laveste varme og rør av og til. Når det meste av sjokoladen er smeltet, rør massen jevn. Ha i kaffe, vanilje og sirup og smak om det trengs mer søtning eller vanilje etc.

La gryten stå på laveste varme hele tiden, for her må du jobbe i etapper.

Finn frem seks litt store porsjonsformer (jeg kjøper mine på Rema 1000 eller Storcash). Hell en øse sjokolademasse i hver form slik at bunnen er dekket med et solid lag. Sett formene på et brett og la dem avkjøles i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet, det tar bare en 10 minutters tid.

Ta ut formene og legg på en Mariekjeks eller annen god rund kjeks som er litt mindre enn formen. Pass på at kjeksen er like flat som Mariekjeks, tykkere kjekser vil muligens gjøre kakene for høye, men du kan jo evt ha et lag mindre. Jeg synes det er greit å legge en bitteliten klatt smeltet sjokolademasse under hver kjeks for at den ikke skal flyte rundt når sjokoladen øses over.

Hell over en god øse sjokolade så kjeksen er helt dekket. Sett formene tilbake i kjøleskapet. Nå tar det litt lenger tid før det stivner, men tja, ca 15 minutter burde holde, kanskje mindre. Det går fint om sjokoladen enda er litt «våt» på toppen, da sitter kjeksen bedre når du legger den på.

Legg enda en kjeks i hver form og gjenta prosessen til du har 3 lag kjeks. Når sjokoladen er helt stiv oppå til slutt, pynter du med valgfri pynt. Vi har her brukt noen digre, veganske gelégodterier fra Rusta. De fås i store «konfekt-esker» og er egentlig altfor store, og helt runde. Så vi har delt dem opp litt. Du kan også bruke nøtter, gjerne ristede eller kandiserte, marsipan, veganske sjokoladebiter, ja alt du kommer på at snadder. Lag gjerne forskjellig pynt på hver kake!

Pakk kakene, gjerne uten aluminiumsformen, inn i cellofan eller plastfolie og oppbevar dem kjølig. Dette er perfekte gaver, men de smelter litt fort så pass på å ikke ha dem liggende for lenge i romtemperatur.

2 Comments

  1. Fristet til å prøve delfiakake til nyttår, men hva tror du om å bruke kokosolje i stedet for delfiafett? Kan det funke?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.