Vegansk Firkløverkake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Vegansk Firkløverkake

Firkløverkake har alltid vært en stor favoritt. Men det var liksom ikke så enkelt å lage etter at jeg ble veganer og ikke kunne bruke firkløver lenger. For noen år siden kom imidlertid den veganske firkløveren på markedet, og da snakker jeg selvsagt om iChoc Super Nut, som er det nærmeste jeg har kommet firkløver på smak. Det ER firkløver, selv om man kjenner bittelitt forskjell. Jeg liker svært, svært få veganske sjokolader, men denne digger jeg. Den smaker firkløver!

Vegansk Firkløverkake

At jeg ikke har tenkt på å lage firkløverkake før nå, ja det kan jeg ikke svare på. Jeg skjems. Men bedre sent enn aldri, og denne ble i hvert fall meget god. Jeg brukte for første gang aquafaba i kaken, og det ble veldig vellykket, selv om jeg faktisk tror jeg kunne droppet den og fått samme resultat. Så om dere ikke har aquafaba, så TROR jeg dere trygt kan droppe det, hvis dere ikke tør å stole på meg (som tross alt ikke har prøvd) så kan dere bruke denne oppskriften på kakebunnen. Den blir da litt større, så du må muligens øke steketiden med 5-10 minutter.

PS: ja, vi vet det er mye sukker i denne kaka. Vanligvis nesten halverer jeg sukkermengden i kaker. Men denne gangen brukte jeg en oppskrift fra NRK som så såå god ut, og jeg ville gjerne prøve å lage den mest mulig autentisk. Den ble faktisk ikke FOR søt, selv for meg som ikke liker det søte noe særlig. Men du står selvsagt fritt til å ha i mindre sukker, uten at jeg kan garantere for resultatet da.

Vegansk Firkløverkake
Vegansk Firkløverkake

Ingredienser til en rund kake, ca. 24 cm:

 • 350 gram sukker
 • 280 gram hvetemel
 • 45 gram kakaopulver
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts vaniljesukker
 • 4 ss aquafaba
 • 1 dl matolje
 • 1,5 dl varmt vann
 • 2 dl plantemelk
 • 1 ss eplecidereddik eller annen eddik

Glasur og fyll:

 • 2 plater iChoc Super Nut (Mega, helsekost, Søstrene Grene)
 • 1 dl Gryr-fløte eller annen vegetabilsk kremfløte
 • 1 pakke vegansk vaniljekrem (for eksempel Aito Oat Custard, selges på bla. Meny)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader. Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen.

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, kakaopulver, natron og vaniljesukker i en stor bolle. I en annen blander du sammen lettpisket aquafaba, matolje, vann, plantemelk og eddik. Bland det våte godt sammen med det tørre, visp til en klumpfri, glatt røre.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Ta den ut og la den avkjøles helt. Jeg liker å lage kaken kvelden før og sette den i kjøleskapet til dagen etter.

Når kaken er kald, skjærer du den i 2 deler og legger vaniljekrem på bunnen. Aito sin vaniljekrem er tykk og god rett fra kjøleskapet så du kan bare skvise den utover kaken. Jeg brukte 1 hel liten kartong på bunnen, det var passe. Vil du ha en lettere krem, kan du vispe litt Gryr-fløte og blande inn i den, så den blir mer fluffy. Jeg tror jeg gjør det neste gang for å sjekke om det er enda bedre.

I en liten gryte har du 1 dl fløte og varmer den opp til rett under kokepunktet. Skru så ned til alle laveste temperatur og ha oppi sjokoladen i biter. La det ligge i ro 10 minutter til sjokoladen er nesten helt smeltet, så rører du forsiktig. Når all sjokkis er smektet, rører du litt kraftigere så det blir en fin sjokoladesaus.

Hell glasuren over kaken og bruk en slikkepott til å fordele den ut mot kantene så den renner litt ned. Sett den kjølig frem til servering.

2 Comments

 1. Hei!
  Denne så veldig god ut,har savnet firkløverkake som veganer,men lurer på to ting:

  Kan jeg gjøre denne helt ferdig,altså fylle den med vaniljekrem tidlig på dagen eller kommer den til å «flyte ut» og falle helt sammen?

  Har du prøvd å fryse kaken nå den er ferdig?

  Takk for en fantastisk blogg!

  • Hei Sunniva

   Tusen takk for fine ord, så hyggelig! Jeg tør altså ikke helt å svare deg på dette 100 % fordi jeg rett og slett ikke har prøvd. Jeg vil jo tro, siden det er en vanlig sjokoladekakebunn, at i hvert fall bunnen kan fryses, det har jeg jo gjort med andre sjokoladekaker og denne er ikke særlig annerledes med unntak av aquafaba, som jeg ikke helt skal se ha noen betydning for fryse-evne. Men kremen er jeg litt mer usikker på da fløtekrem (i hvert fall fra ku) har en lei tendens til å korne seg når den fryses og tines opp.

   Nå svarte jeg litt baklengs her, så dette med frysing først, hehe. Når det gjelder å gjøre den ferdig på forhånd så var det akkurat det jeg selv gjorde. Jeg tror faktisk jeg laget den kvelden før, eller i hvert fall senest tidlig på morgenkvisten. Oppbevar den i kjøleskapet så holder den seg helt fint. 🙂

   Ha en fantastisk mandag!

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.