lørdag 31. desember 2011

Italiensk salat

Eller coleslaw? Det er jo lite som skiller de to, visstnok. Noen mener det er mengden majones, andre mener det er løk i coleslaw men ikke i italiensk salat. Ingen italienere jeg kjenner vet forresten hva italiensk salat er, men vi kan diskutere dette opp og ned i mente - hjemmelaget italiensk salat eller coleslaw eller kall det hva du vil, er i hvert fall veldig godt, enten som pålegg eller tilbehør til en god middag, spesielt til grillmaten om sommeren. Ha i det du selv ønsker, dette er basisvarianten.


Ingredienser til en stor skål:
 • 1 dl soyamelk, helst usøtet
 • 1 ss dijonsennep
 • 1 ts hvitvinseddik eller eplecidereddik
 • 2-3 dl solsikkeolje eller annen smaksnøytral olje
 • Salt, pepper
 • Løkpulver og hvitløkspulver etter smak, kan sløyfes
 • 2 store gulrøtter
 • Noen skiver hodekål
 • 1/2 løk, valgfritt

Fremgangsmåte:
Lag majonesen ved å ha soyamelk, krydder, eddik og sennep i en blender og kjøre det i noen sekunder. Tilsett så olje i en tynn stråle mens maskinen går, til det tykner endel. Det skjer fort! Jeg bruker sjelden mer enn 2 dl olje, ser det litt an. Ha majonesen over i en bolle.

Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Strimle kålen og skjær løken i tynne skiver. Bland alt sammen og rør det godt inn i majonesen. Sett kaldt i en times tid eller mer, så smakene får satt seg. Eksperimenter med andre smaker om du vil, det er sikkert veldig godt med presset hvitløk i dette.

Kanskje ikke gourmetmat, men harry kosemat er aldri feil. :)

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker hjemmelaget italiensk salat! Har dog ikke smakt den med eggefri majones.. Skal teste det en dag :)

  SvarSlett
 2. Heisann. Jeg bestemte meg akkurat nå, for å bli veganer. Har vært vegetarianer i nesten 2 år men føler at det ikke er noe unnskyldning lengre for å drikke melka til kalven eller å spise ost. Jeg har allerede gitt opp ull, skinn, silke og så videre for lenge siden, men jeg trenger råd angående enkle oppskrifter for å komme igang. Jeg lurer på om jeg kunne få snakka med deg på facebook eller noe? Det hadde vært godt å hatt noen som kunne gitt meg tips.

  SvarSlett
 3. Italiensksalat er digg, sikkelig friskt og godt!=)

  SvarSlett
 4. Lagde denne her om dagen! Ble kjempebra :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...