tirsdag 13. november 2012

Indiske burgere alá Adele

Adeleburgere! Min nye favoritt. Hun la ut tandooriburgere på bloggen sin for en stund siden, og jeg har siklet på dem siden. Til slutt måtte jeg lage dem selv, og det er noen av de beste burgerne jeg har smakt. Jeg byttet ut noen ingredienser, men det er jo i grunnen uansett fritt frem å bruke dem man liker og har tilgjengelig.


Ingredienser:

 • 2 bokser kidneybønner
 • 1 stor løk/rødløk
 • Så mye revet hvitløk du vil ha (jeg brukte vel 6 fedd)
 • En god neve nøtter (jeg brukte cashewnøtter, Adele har brukt valnøtter)
 • 4 ss hvetemel
 • 2 ts salt
 • 2 ss paprikapulver
 • 3-4 ss tandoorikrydder
 • 1 ss løkpulver
 • 1 ss hvitløkspulver
 • 1 ss garam masala-krydder
 • Litt frisk eller tørket koriander


Fremgangsmåte:
Skyll bønnene godt. Ha løk og hvitløk i food processoren og kjør det finhakket. Ha i krydderet og kjør litt til. Tilsett bønner og nøtter og pulse maskinen til det er godt hakket, men ikke finmost.
Ha alt over i en bolle og arbeid inn melet og ha til slutt i koriander. Bruk gjerne mer mel om det trengs.
Form faste baller av ønsket størrelse og press dem til flate burgere. Stek dem på middels varme i noen minutter på hver side. Server i burgerbrød med ønsket tilbehør. Tzatziki eller Adele sin rømmedressing (se link over bildet) er godt til.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...