lørdag 23. august 2014

Snickerskuler

Hvem liker ikke Snickers? Her lager du farlig godt snop på få minutter. Okei, med avkjøling og sjokoladetrekking tar det litt lenger tid enn det, men selve røren mikser du kjapt sammen. Oppbevar dem kjølig.


Ingredienser til ca. 25 kuler, avhengig av ønsket størrelse:
 • 1 glass peanøttsmør, romtemperert (jeg har brukt Mills crunchy)
 • 4 toppede ss melis
 • 2 ts vaniljesukker
 • 8 ss agavesirup
 • et par gode never hakkede, salte peanøtter (jeg liker litt store biter)
 • 4-500 gram vegansk kokesjokolade til trekk 


Fremgangsmåte:
Bland alt unntatt sjokoladen i en bolle. Rør godt. Sett bollen i kjøleskapet i 1-2 timer så massen blir litt fastere.
Rull kuler av massen og sett dem på et papirkledd brett (jeg har brukt et vanlig stekeovnsbrett med bakepapir på). Sett brettet i fryseren i noen timer til de er harde. Ved å fryse dem får du tykkere sjokoladetrekk, trekket stivner med én gang og kulene holder formen bedre når de dyppes. Du må nemlig jobbe litt raskt her, for de tiner fort og da blir det litt klissete. La gjerne halvparten av kulene bli igjen i fryseren mens du dypper de andre.
Når kulene er frosne, ta dem ut og dypp dem i sjokoladen ved hjelp av to gafler eller teskjeer. Sjokoladen smelter du enkelt i vannbad ved å sette en glasskål over en gryte (som er mindre enn skålen) med litt vann i. Kok opp vannet, skru platen ned på laveste hakk og ha sjokoladen i bollen. Ikke la damp komme opp fra gryta, glassbollen må dekke gryta helt. La sjokoladen stå til nesten alt er smeltet, rør litt og la resten smelte.
Når alle kulene er dyppet og satt på brettet, setter du brettet i kjøleskap eller fryser et kvarters tid, til sjokoladen er helt hard. Legg kulene i en boks og oppbevar dem i kjøleskapet.

Se også oppskriften min på Bountykuler.4 kommentarer:

 1. Nam! Elsker snickers og den klassiske nøttesmaken :D Disse så utrolig flott ut! Har selv laget snickers kuler, men det var av den litt magrere sorten, hehe :P Men i dag er det lørdag, skal være ekte knask da :) x

  SvarSlett
  Svar
  1. Snickers er kjempegodt, enig! Disse er nok fete ja, men er det helg så er det helg. :D
   Har du forresten smakt disse?
   http://www.vegancross.com/product_p/swe207.htm

   Himmel og hav DE er gode, de! Jeg kjøpte dem på VX i London i november, ble helt hekta! Kjøpte en diiiger pose, den holdt såvidt til jul, hehe. Tror de kan kjøpes i nettbutikken. Mmmmm.

   Slett
 2. Holder på å lage nå :) Sånn til en annen gang: tror du det går an å bytte ut agavesirup med vanlig, lys sirup? For å lage en budsjett variant, da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du med det stilige navnet. :)
   Ja, jeg vil tro det går helt fint. Sirup pleier å være sirup. Jeg HATER sirupsboksene, de er jo helt horrible å helle fra, og lekker osv. Skikkelig dårlig patent, fatter ikke hva de har tenkt på! Agaven får jeg med helletur og den er mer flytende, og mye mer praktisk å bruke. Og selvsagt sunnere, men det er faktisk ikke derfor jeg bruker den, egentlig, hehe.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...