lørdag 26. mars 2016

Nokrell i tomat

Dette er bare helt magisk altså! Takk til Ingrid Marie Tandberg, som la ut et tips i gruppa "Hva slags veganmat lager du i dag" på Facebook. Jeg måtte selvsagt teste ut dette og tilpasset oppskriften litt etter egen smak, og resultatet ble enestående. Dette smaker makrell i tomat, det er helt vilt!
Navnet var det Torje Amundsen som fant på. Kuleste!
Ingredienser:
 • 1/2 glass (jeg brukte Coop) hakkede soltørkede tomater i olje 
 • 1 liten boks tomatpuré (sånn liiiten hermetikkboks)
 • 1/2 - 1 boks kikerter, godt skylt
 • 1 ts sukker
 • 1 ts eplecidereddik
 • 1 ark nori (sånn sort ark til sushi, se bilde nederst i innlegget)
 • Salt, pepper


Fremgangsmåte:
Knus noriarket i en kaffekvern eller lignende
Bland alt i en bolle (bruk ca. 1/3 av oljen fra soltørket tomat-glasset, mer om det trengs) og rør godt. Kjør med stavmikser eller pulse raskt i en food processor etc (jeg bruker en manuell hakke-greie fra Tupperware), da får det absolutt best konsistens og minner aller mest om ekte vare. 
Server på godt brød, gjerne med vegansk majones.
10 kommentarer:

 1. Hei!
  Vil bare si at du og dine oppskrifter har hjulpet meg mye opp gjennom årene! :)
  Dette pålegget så godt ut altså! :) Den må definitivt testes ut! Men jeg har noen spørsmål:

  Hvor mye kikertert brukte du? Det står ikke i ingrediens-listen.
  Er det mulig om du kunne supplert bilder av glasset med de hakkede soltørkede tomatene og boksen med tomatpuré? Evt litt mer info om hvor mye det faktisk er i disse beholderne? Tenker bare i tilfelle jeg ikke finner akkurat samme merke osv. :)

  Mvh,
  Daniel Frantzen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Tusen takk for skryt. :)
   Jeg hadde dessverre helt glemt å ha med kikertene i oppskriften, dette er rettet opp i nå. Jeg har ikke den boksen med soltørkede tomater i hus nå, men jeg skal se om jeg finner den på google og lime inn bildet over, evt. ta bilde av den neste gang jeg kjøper den. :)

   Slett
 2. Hei! Fin oppskrift, men tror du har glemt å ta med kikerter i ingredienslisten? Hvor mye kikerter brukte du?
  Hilsen Janne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Alzheimersen har visst tatt meg litt for tidlig, haha. Nå er det rettet opp i, tusen takk. :)

   Slett
 3. Takk for oppskriften, dette smakte utrolig likt makrell i tomat! :-)

  SvarSlett
 4. Av en eller annen grunn, fikk jeg lyst til å prøve å lage dette i dag. Til tross for at makrell i tomat sammen med kaviar på tube, er pålegg jeg aldri har likt :P
  Brukte ristede nori-ark og smørbønner i steder for kikerter, og overraskende syntes jeg det smakte ordentlig godt! Kan tenke meg det er deilig å bruke tomatbasen med friske urter i stedet for nori-ark også, så neste gang skal det prøves ut!
  Takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 5. Du har glemt å skrive kikerter. LOL

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei? De står jo der, se en gang til. :p

   Slett
  2. Ja, Bjørn Tore e så løyen!!!

   Slett
 6. Hei! Dette kan være ett supert valg til pålegg for min datter 4 og 1/2 år. Hvor lenge holder dette i kjøleskapet ? Vist vi legger det i luftett glassbeholder. Hilsen Jeanette.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...