onsdag 13. september 2017

Varmende og smakfull kikertcurry med grønnkål og spinat (min favorittmiddag for tiden)

Ja, dette kunne jeg levd på. Det gjorde jeg faktisk den uka min kjære samboer var i USA og jeg var hjemme mutters alene. Jeg lagde denne HVER dag hele uka og fikk ikke nok! Hver gang jeg lager den, må jeg altså lage en såpass stor gryte at jeg (og sambo) kan forsyne meg flere ganger til middag, spise mer utover kvelden fordi jeg ikke klarer å stoppe, OG ha til lunsj og kanskje også middag dagen etter. Tuller ikke.
Denne gryten kan varieres masse. Jeg har kun pleid å lage den med kikerter og spinat, men i dag prøvde jeg meg med disse nye veganske "kyllingbitene" fra Hälsans Kök (som er den beste kyllingerstatningen jeg har vært borti, bedre enn Oumph og alt annet jeg har prøvd) og grønnkål, og det ble så stor suksess at jeg forspiste meg enda mer enn jeg pleier.
Ha i masse grønnsaker om du vil, ha i annen "kjøtterstatning", ha i ris, ha ris ved siden av, ha i linser eller bønner, gjør hva du vil! Men jeg lover deg, denne kikertgryten (i hvert fall om den lages etter oppskriften her) kommer til å bli en stor favoritt.
Curryen er inspirert av "The happy pear - 5 minute chickpea curry". Jeg anbefaler forresten alle å følge disse på youtube. De har så mange gode oppskrifter at du kommer til å stå på kjøkkenet hele dagene fremover for å teste ut alt.
Ingredienser til en stor gryte for 6-8 personer:

 • 3 bokser kikerter (Eldorado sine er møre, store og helt magiske, bruker bare de!)
 • 3 bokser hakkede tomater, gjerne med chili eller hvitløk
 • 2 bokser kokosmelk (jeg bruker Änglamark sin økologiske)
 • 1 hakket rød chilipepper
 • 1 stor hakket løk
 • 3-4 fedd hakket hvitløk
 • 1 stooor bit revet ingefær
 • 1 ss karripulver
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ss malt koriander
 • 1/2 - 1 ss havsalt eller Vegeta buljongsalt
 • 1/2 ts nykvernet pepper
 • Limesaft etter smak (jeg bruker ofte sitronsaft på flaske heller)
 • En stor bunt koriander, hakket/klippet rett oppi gryta
 • En god dose hakket frisk spinat
 • 3-4 blader grønnkål, stilken fjernet og bladene hakket så smått du får til, for de er litt seige
 • Evt. 1 pakke HK filet-biter (åh, de er så gode!)Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i en gryte. Ha i chili og krydderet og la det frese litt til. Jeg steker i vann for å unngå det unødvendige fettet men bruk gjerne olje om du vil. Ha i resten av ingrediensene. Jeg hadde i filet-bitene frosne, rett i gryta, og lot dem kokes gjennom. Det tar ca. 10 minutter så er gryta klar, men den kan gjerne stå og småputre på middels varme lenger.
Server med ris og/eller naan. Jeg spiser den uten ris, for jeg synes den er så god i seg selv. Kan gjerne lages med mindre kikerter for å få den mer suppete. Jeg liker den som en tykk gryte. Det bestemmer du selv.
Nå fikk jeg lyst på mer. Det står tre bokser i kjøleskapet, beregnet på lunsj og middag i morgen. Faaarlige greier ...........
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...